Wednesday, January 20, 2010

Sapa nk DUIT BANYAK.. pegi kt Toll

Satu hari anak lelaki aku mintak aku belikan mainan utk dia. Tapi bila memikirkan kalau aku beli mainan, normally akan bertahan plg lama pun seminggu, lepas tu confirm hancur lebur jadiknye.

So.. alasan aku supaya taknak beli, aku cakap ler "Lom gaji, maner de duit!"

tiba-tiba dia kata.."Haa.. kalau takde duit.. pegi ler kat Toll"

aku tanya dier "Apasal kena gi kat Toll plak?"

dia jawab "Aritukan Abah pegi toll, kasi duit satu je, tapi org toll kasi balik abah duit banyak! KALAU PEGI TOLL, DAPAT LER DUIT BANYAK!!"

Aku terkedu . . . . . . . . . .

Dalam hati, sib baik aku kasik RM10, kalau aku kasik RM50 time tu?! sure dia tgk lg banyak duit belen aku dpt!!

1 comment:

  1. Saya ada kisah tol yg sgt ajaib. Tak sempat nk tulih je

    ReplyDelete

orang membebel...